Hem / Kontakt

ULL I KUBIK 2021

ULL I KUBIK 2021


Då har vi i arrangörsgruppen nu tagit beslutet att även i höst, 2021, ställa in Ull i kubik.


Under rådande omständigheter och med ovissheten hur riktlinjerna kommer vara i höst, vill vi vara tydliga och ge besked redan nu.

 

Är du en aktör som är verksam med svensk ull? Vi tipsar gärna om nyheter, event och händelser som har med halländsk eller svensk ull att göra, här på hemsidan och på vår Facebooksida.
 

 

Vi önskar en härlig vår och ser framemot att träffas på Ull i kubik 2022!


OM ULL I KUBIK


Vi samlar företag, föredragshållare, hantverkare och konstnärer som använder ull i sina produkter.

Syftet är att fler människor ska få upp ögonen för ullens goda egenskaper. De flesta av de utställare som deltagit hos oss har egna verksamheter, butiker eller finns att hitta på fårgårdar och spinnerier! Kolla under ARKIV.


Halland är ju historiskt sett ett fårlandskap, samtidigt som intresset för ull växer. Därför tycker vi det är jättekul att träffas en höstdag i Ullens tecken, se nya produkter, hantverk, konst, kläder mm - känna på material och lyssna på föreläsare. Vi blev inspirerade av FÅRFESTEN I KIL som haft sitt event flera år. och 2011 hade vi vårt första "Ull i Kubik" på naturum, på Getterön i Varberg. 2015 var vi på Muséet på Varbergs Fästning.

Sedan 2016 har vi varit på Öströö Fårfarm - så nära ursprungskällan man kan komma!  Hösten 2022 - hoppas att vi ses då! VÄLKOMMEN!

Kontakta oss: info@ullikubik.se

Vi som arrangerar Ull i Kubik:  Studiefrämjandet Halland www.studieframjandet.se  / Kultur i Halland - Slöjd www.regionhalland.se/kultur  / Öströö Fårfarm  www.ostroofarfarm.com / Kerstin Paradis Gustafsson, författare, "ullvetare" www.kerstinparadis.se / Eva Leandersson, Evas Ullkläder www.ullklader.se  / Naturskyddsföreningen i Varberg  www.varberg.naturskyddsforeningen.se   Hallands Fåravelsförening  www.faravelsforbundet.se/hallands-faravelsforeningInformation om behandling av personuppgifter GDPR:

Region Halland: https://www.regionhalland.se/dataskydd

Studiefrämjandet Halland: https://www.studieframjandet.se/om-oss/dina-personuppgifter/integritetspolicy